in

Кирилов: Украјински напад дроном са токсичним супстанцама; Минобацачима гађана Курска област

„Беспилотна летелица је 21. априла 2022. на положај руских трупа бацила контејнер са ампулама. Требало је да изазову хемијску реакцију која би довела до експлозије и пожара уз ослобађање токсичних супстанци ван конвенционалних спискова“, прецизирао је Кирилов, пренео је ТАС С.

Према његовим речима, ампуле се тренутно анализирају.

Кирилов је подсетио да су данас САД једина држава у светској историји која је користила све три врсте оружја за масовно уништење.

„У покушају да дискредитује специјалну војну операцију руских трупа, кијевски режим, на предлог администрације САД, у стању је да спроведе сценарије који ће довести до смрти десетина хиљада грађана Украјине и изазвати еколошку и хуманитарну катастрофу у блиској будућности“, нагласио је он.

Украјина минобацачима гађала Курску област

Гувернер руске пограничне Курске области Роман Старовојт саопштио је данас да је Украјина гранатирала гранични пункт на територији Русије, у коме је изазван пожар, али да жртава није било, преноси ТАС С.

„Данас су минобацачи са украјинске стране поново гранатирали гранични пункт у округу Голушково Курске области. Наши граничари и војници контролишу ситуацију. Нема рањених и погинулих“, написао је руски званичник на Телеграму.

Према његовим речима, у нападу је дошло до пожара на објекту руске Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор), наводи ТАС С.