in

Конашенков: Уништена два система С-300 украјинске војске

Он је додао да је руска војска у Харковској области уништила два система С-300 Оружаних снага Украјине у рејону насеља Коротич. Напоменуо је и да је уништена и корвета украјинске морнарице у подручју Одесе.

Поред тога, Конашенков је навео да су „руски авиони погодили 130 украјинских војних објеката, да је ликвидирано до 420 националиста и онеспособљено 55 јединица војне технике“, пренео је Спутњик.

Руска средства ПВО током ноћи су уништила још два украјинска бомбардера Су-24 и један хеликоптер Ми-24 изнад острва Змејни, навео је Конашенков.

„За дан су у подручју Одесе уништена укупно четири украјинска авиона, четири хеликоптера, три беспилотне летелице ‘Бајрактар-ТБ2’ и један десантно-јуришни брод украјинске морнарице“, додао је он.

Конашенков је истакао да је од почетка специјалне операције у Украјини руска војска, између осталог, уништила 156 авиона, 116 хеликоптера, као и 2.927 тенкова и других борбених оклопних возила.

Уништен украјински ратни брод и два бомбардера СУ-24

Руско министарство одбране саопштило је данас да је ракетним ударом уништило украјински ратни брод корвету у близини Одесе.

Министарство је такође навело да је противваздушна одбрана оборила два украјинска бомбардера СУ-24 као и хеликоптер у близини Змијског острва у Црном мору.

Украјинске снаге гађале стамбено насеље

Украјинске снаге испалиле су тактичку балистичку ракету Точка-У на цивиле у месту Голаја Пристан у Херсонском региону, саопштило је данас руско министарство одбране.

У нападу је више цивила рањено, преноси агенција ТАСС.

Руско министарство је прецизирало да је мета напада била стамбена област, а потпуно је уништена једна породична кућа, док је десет кућа оштећено.