in

Кремљ: Није било напада на цивилне објекте у Одеси

Украјинске власти саопштиле су да су руске ракете погодиле стамбену зграду и два одмаралишта, а да је у нападу убијено најмање 18 људи и рањено више десетина њих, пренео је Ројтерс.

“Руска војска током спровођења специјалне војне операције у Украјини избегава да погађа цивилне објекте како би у потпуности била фокусирана на војне циљеве и места за обуку плаћеника” саопштио је данас медијима портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Он је подсетио и на изјаву руског председника Владимира Путина који у више наврата нагласио да мете руске операције нису цивилни циљеви и цивилна инфраструктура, преноси ТАСС.

“Желео бих да вас још једном подсетим да је председник Русије и Врховни командант више пута рекао да руска војска током специјалне војне операције не напада цивилне циљеве или цивилну инфраструктуру. Изводи ударе на војна складишта, индустријске објекте у којима се одржава и поправља војна опрема, складишта муниције и локације на којима су стационирани и обучавани плаћеници и националистички елементи”, рекао је Песков коментаришући тврдње да је руски пројектил погодио стамбену зграду, наводи руска агенција.