in

Кулеба: Лавров не може да сакрије антисемитизам

„Чак и министар Лавров, који зна шта је дипломатија, не може више да сакрије дубоко укорењени антисемитизам – антисемитизам који је дубоко укорењен међу руском елитом“, навео је Кулеба.

Он је у видео изјави послатој израелској телевизији Кан, а коју преноси Тајмс оф Израел, оценио да је реч о „перверзној логици руске елите“.

„Признајмо чињеницу да Руси мрзе друге народе. Они верују у надмоћ своје нације над другима и зато мора да се зауставе агресивни планови и акције овог режима“, навео је он.

Према тексту интервјуа објављеном на сајту руског Министарства спољних послова, Лавров је, на констатацију новинара да председник Украјине Володимир Зеленски сматра да је денацификација (што је Москва одредила као један од циљева интервенције у Украјини) бесмислена и да је Зеленски такође Јевреј, одговорио: „Он износи аргумент: какав нацизам може бити код њих ако је он Јеврејин. Можда грешим, али Адолф Хитлер је такође имао јеврејску крв. То апсолутно ништа не значи. Мудри јеврејски народ каже да су најватренији антисемити обично Јевреји“.