in

Lavrov: Zelenski predstavo još jedan dokaz o pretnjama Kijeva

Lavrov: Zelenski predstavo još jedan dokaz o pretnjama Kijeva

“Zelenski je juče pozvao svoje zapadne gospodare da izvrše preventivni nuklearni udar na Rusiju, čime je celom svetu predstavo još jedan dokaz o pretnjama koje dolaze od režima u Kijevu, zbog čijeg je neutralisanja i pokrenuta specijalna vojna operacija”, izjavio je Lavrov na četvrtom sastanku komisije Generalnog saveta partije Jedinstvena Rusija za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu, prenose RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije je tokom obraćanja upozorio Vašington na nepromišljenu podršku Kijevu i umešanost u sukob.

“Još jednom upozoravamo Sjedinjene Države i druge sponzore kijevskog režima na sve dublje uplitanje u situaciju kao strane u sukobu”, rekao je Lavrov.

Lavrov je takođe primetio da Vašington i “njegovi vazali” pokušavaju da “izopače realnost i poziciju Rusije” i imaju za cilj “da zastraše međunarodnu zajednicu, da nateraju njen razuman deo da sledi neuspeli kurs bezobzirne podrške Kijevu u svim njegovim avanturama”, ocenjuje ruska agencija.

Ranije je Zelenski, govoreći na Institutu Lovi u Australiji putem video-linka, rekao da NATO treba da izvrši “preventivne” udare na Rusku Federaciju, a ne “da čeka ruske nuklearne udare”.

Kasnije je pres-sekretar Zelenskog Sergej Nikiforov objasnio da on nije pozvao na upotrebu nuklearnog oružja protiv Ruske Federacije, već je mislio na preventivne sankcije.