in

Маск: Прерано за причу о променама на Твитеру

Одбор је позвао данас Маска да им објасни своје планове након куповине Твитера и промене које предлаже на тој друштвеној мрежи.

Маск који је најавио промене после куповине Твитера за 44 милијарде долара, сматра да је прерано да сада одговори на тај позив, преноси АП.

„Почаствован сам и захваљујем парламенту на позиву, али било би прерано сада прихватити, имајући у виду да још није било гласања акционара (о споразуму о куповини Твитера)“, навео је Маск.

Одбор је, како се наводи, од Маска желео да сазна више о томе како ће направити баланс између његове јасне посвећености слободи говора и нових обавеза да се заштите корисничи Твитера од штете која им се може нанети.

Маск је раније рекао да жели да се на Твитеру омогући „аутентификација свих људи „, што АП тумачи као двосмислен предлог, који би могао да буде повезан за његовом жељом да уклони аутоматизоване налоге за нежељену пошту.

Предлогом закона о безбедности на интернету британске владе, који разматрају посланици у парламенту, регулаторима би се дале широка овлашћења да се обрачунају са компанијама за дигиталне и друштвене медије.

Међу мерама из предлога закона, које су усмерене на борбу против злоупотребе на интернету, налази се и захтев да највеће платформе обезбеде корисницима опцију да верификују свој идентитет и изаберу да не комуницирају са непровереним корисницима.