in

Medvedev: Ukrajinski nacistički režim mora biti rasformiran

Medvedev: Ukrajinski nacistički režim mora biti rasformiran

“Izneću svoj lični stav. Ne mogu, a da to ne spomenem sada. Ukrajinska država u sadašnjoj konfiguraciji sa nacističkim političkim režimom predstavljaće stalnu, direktnu i jasnu pretnju Rusiji”, napisao je Medvedev u objavi na društvenoj mreži Telegram.

Navodi da je u pitanju njegov “lični stav”.

“Stoga, pored zaštite našeg naroda i zaštite granica zemlje, cilj našeg budućeg delovanja, po mom mišljenju, treba da bude i potpuna demontaža političkog režima Ukrajine”, zaključuje Medvedev.

Ranije danas, Medvedev je komentarisao ruske raketne udare na gradove u Ukrajini rekavši da je “prva epizoda završena”, preneo je TASS.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je deset žrtava napada, dok je 60 osoba ranjeno, prenosi Rojters.

Eksplozija kamiona na Krimskom mostu tema ruskog Saveta bezbednosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće danas sastanak sa članovima ruskog Saveta bezbednosti, rekao je za RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ali nije precizirao da li će se na dnevnom redu naći eksplozija na Krimskom mostu.

“Sednica Saveta bezbednosti je zakazana za danas. O temama ćemo odlučiti nakon što se predsednik bude izjasnio”, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kada će biti sednica Saveta bezbednosti i da li će tema biti vanredno stanje na Krimskom mostu.

Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma saopštio je juče da je eksplodirao kamion na Krimskom mostu, kao i da se zapalilo sedam vagona cisterni sa gorivom u okviru voza koji je prolazio preko mosta.

Istražni komitet je saopštio da su u eksploziji kamiona poginule tri osobe.

Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva dela kolovoza na mostu, a saobraćaj na mostu je bio privremeno obustavljen.