in

Мизинцев: Русија спремна да уведе „режим тишине“ за евакуацију

МОСКВА –

Русија је спремна да у било ком тренутку уведе „режим тишине“ за евакуацију Војске Украјине, као и цивила, ако их има, с територије фабрике „Азовстаљ“ у Маријупољу, рекао је данас генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Националне Центар за контролу одбране Руске Федерације.

„Руководећи се чисто хуманим принципима и као одговор на континуиране наводе украјинске стране о наводном присуству цивила у ‘Азовстаљу’, понављамо да је Русија спремна у сваком тренутку да уведе ‘режим тишине’ и да објави хуманитарну паузу ради евакуације цивила ако се они заиста налазе у подземним објектима фабрике, као и војника Оружаних снага Украјине који желе да положе оружје, милитаната националистичких батаљона, укључујући и рањене украјинске војнике о којима, такође, свакодневно говоре званичници у Кијеву“, рекао је Мизинцев, преноси Спутњик.

Мизинцев је нагласио да ће „режим тишине“ око фабрике „Азовстаљ“ почети оног тренутка када војници Украјине који су блокирани у комбинату подигну беле заставе.

Више од 143.000 цивила и 341 страни држављанин евакуисани су из Маријупоља, а безбедно је изведено из града и 1.800 украјинских војника који су се предали, изјавио је он.