in

Патријарх Кирил служио Васкршњу литургију, присуствовао Путин

Претходно је у главни град Русије специјалним авионом из Израела стигао Благодатни огањ и пренесен у Храм Христа Спаситеља, преноси Спутњик.

путин433

Пре почетка литургије, којој је поред Путина присуствовао и градоначелник Москве Сергеј Собњанин, патријарх Кирил се у директном преносу обратио верницима и пожелео им срећан Ускрс.

Кирил: Да се што пре успостави мир

Патријарх московски и целе Русије Кирил освештао је јуче у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви ускршње колаче и јаја, која ће бити послата у Донбас, у источној Украјини, заједно са хуманитарном помоћи, преноси Ројтерс.

„Нека Господ пре свега помири наш народ у Украјини, у Донбасу, где се још увек пролива крв“, поручио је руски патријарх.

Он је рекао и да жели да „овај Васкршњи дар помогне свима, који се налазе у овом тешком сукобу, да осете мир у срцу, свом уму и души како би се што пре завршиле несугласице, како би се успоставио мир, а са њим и побожност људи и чврста вера“

„Нека Господ исцели ране нанете људима, породицама које су остале без хранитеља, родитељима који су изгубили децу и деци која су изгубила родитеље“, нагласио је патријарх Кирил, наводи Ројтерс.