in

Путин: У Донбасу ће завладати мир захваљујући Русији

„Русија ће деловати доследно, постићи ћемо нормализацију живота у Донбасу. Захваљујући Русији, у Донбасу ће завладати мир. Тако ће и бити!“ поручио је Путин данас обраћајући се учесницима на седници савета платформе „Русија – земља могућности“, преноси Спутњик.

Руски председник је истакао да је трагедија у Донбасу приморала Русију да започне специјалну операцију у Украјини, подсећајући да је та територија била гранатирана осам година и да су њени грађани живели веома тешко.

„Нажалост, у Луганској Народној Републици се много тога погоршало, јер је током ових осам година трајало бомбардовање, напади артиљерије, борбена дејства. И наравно, људима је било веома, веома тешко. Људи на Криму, у Севастопољу су живели потпуно другачије, то је очигледно. Али та трагедија која се догађала у Донбасу, укључујући и Луганску Народну Републику, приморала је Русију да започне ову војну операцију, за коју сада сви добро знају. Пре свега, то сам рекао на самом почетку, циљ те операције јесте помоћ нашим људима који живе у Донбасу“, рекао је Путин.