in

Путин: Запад би да подели руско друштво, али то тако не иде

„Отворене провокације против наших оружаних снага такође захтевају темељну истрагу, укључујући коришћење ресурса страних медија и друштвених мрежа. Наравно, неопходно је на најодлучнији начин зауставити било какве злочине на територији Руске Федерације“, поручио је Путин на проширеном састанку одбора Државног тужилаштва, преноси агенција РИА Новости.

Путин је такође рекао да у први план Запада долази, како каже, цепање руског друштва и уништења Русије, али је поручио да „то тако не иде“.

„На наше изненађење, високе дипломате у Европи и Сједињеним Државама позивају своје украјинске сателите да искористе све своје могућности за победу на бојном пољу, то је тако чудна дипломатија међу нашим партнерима у САД и у Европи. У први план долази још један задатак, а то је да се руско друштво подели, да се Русија уништи изнутра. Али ни овде замка не функционише“, истакао је руски председник.

Додао је да руско друштво показује зрелост, солидарност, да подржава оружане снаге, напоре у циљу безусловног осигурања безбедности саме Русије и подршке грађанима који живе у Донбасу.