in

Руси ракетирали Краматорск, Украјина гранатирала села у Белгородској области

„Још један ракетни напад на Краматорск. Био је опасан, десио се ноћас, на стамбена насеља и централни део града“, наводи се у саопштењу градског већа, преноси Укринфром.

Пројектили су оштетили девет домова, школу и цивилну инфраструктуру.

„Најмање 25 рањених цивила резултат је ракетног удара који су Руси синоћ извели на Краматорск. Шесторици рањених потребна је медицинска помоћ у болници“, саопштила је прес-служба Обласне војне управе Доњецка.

Гувернер: Украјина гранатирала села у Белгородској области

Украјина је данас гранатирала погранична села Журавлевка и Нехотејевка у руској Белгородској области, написао је на свом Телеграм каналу регионални гувернер Вјачеслав Гладков.

„Украјина наставља гранатирање Журавлевке и Нехотејевке; према извештају дежурне групе Добровољне народне гарде, у Нехотејевки су уништене кућа и гаража, а цивилних жртава није било“, објавио је Гладков, преноси ТАС С.

Гувернер је напоменуо да је у време објављивања извештаја, у 10.12 по московском времену, гранатирање села још трајало и обећао да ће касније дати више информација о ситуацији.

У овим селима ванредно стање је уведено 23. марта након експлозије артиљеријске гранате испаљене из Украјине, наводи ТАС С.

У експлозији су погинула три мештанина, а оштећено је двадесетак кућа и аутомобила.

Након учесталог гранатирања, већина мештана је евакуисана, преноси руска агенција.