in

Шојгу: Руска војска наставља специјалну војну операцију

“Операција преузимање контроле над ЛНР завршена је јуче ослобађањем једног од највећих градова Луганске Народне Републике – Лисичанска”, рекао је Шојгу председнику Русије Владимиру Путину кога је обавестио о току операције, преноси Интерфакс Русија.

Како је рекао руски министар одбране, Оружане снаге Руске Федерације настављају да спроводе специјалну војну операцију.

Поручио је да се врши уклањање мина из Лисичанска и околине, допремање хуманитарних средстава, као и да се пружа медицинска помоћ цивилима.

Према његовим речима, украјинска војска је изгубила 196 тенкова и оклопних возила, 12 авиона, један хеликоптер, 69 дронова, шест противваздушних ракетних система великог домета, 97 вишецевних ракетних бацача, 166 артиљеријских оруђа и минобацача, 216 возила.

Председник Путин предложио је данас на састанку са министром одбране Шојгуом да “сви заслужни учесници специјалне операције у Украјини” буду одликовани.

Путин је честитао руским трупама које су “ослободиле” самопроглашену Луганску Народну Републику (ЛНР), о чему га је Шојгу и лично обавестио на данашњем састанку који преноси телевизија.

Руски председник је додао да војници који су учествовали у операцијама у ЛНР сада треба да се одморе, али да остале трупе треба да наставе борбу.