in

Srušio se vojni avion u ruskom gradu Jejsku, dve osobe stradale, pokrenuta krivična istraga

“Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34. Avion se srušio na teritoriji grada Jejska”, navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da je prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bilo paljenje jednog od motora pri poletanju, kao i da se gorivo za avione zapalilo na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja.

Guverner Krasnodarske oblasti Venijamin Kondratjev objavio je na Telegramu da je već otišao u grad Jejsk, kao i da na mestu nesreće rade službe Hitne pomoći.

Kako je istakao, na gašenju požara angažovani su svi regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni.

Dve osobe stradale u požaru u zgradi u koju je udario avion

Dve osobe su poginule, dok je 15 povređeno u ruskom gradu Jejsku, u požaru koji je izbio u devetospratnici nakon što je u nju udario vojni avion Suhoj 34, saopštila je lokalna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

“U ovom trenutku dve osobe su preminule, 15 je hospitalizovano”, navodi se u saopštenju lokalne uprave, prenosi Interfaks.

Požar nakon pada vojnog aviona u Jejsku zahvatio je devetospratnicu, a prema preliminarnim podacima oštećeno je 17 stanova, rekao je guverner oblasti Venijamin Kondratjev.

Pokrenuta krivična istraga zbog pada vojnog aviona

Ruski Istražni komitet pokrenuo je danas krivičnu istragu zbog pada aviona Su-34 u gradu Jejsku.

“Glavno vojno istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta pokrenulo je krivični postupak o padu aviona Su-34 u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji”, naveo je Istražni komitet u objavi na Telegramu, a prenela agencija RIA Novosti.

Navodi se da vojni istražitelji utvrđuju okolnosti i uzroke incidenta.

Putin naložio da se pruži sva neophodna pomoć

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se pruži sva neophodna pomoć žrtvama pada vojnog aviona Su-34 u gradu Jejsku, saopštila danas je pres-služba Kremlja.

“Predsednik je naložio gubernatoru Krasnodarske oblasti Venijaminu Kondratjevu, ministru za vanredne situacije Aleksandru Kurenkovu i ministru zdravlja Mihailu Murašku da odlete u Jejsk kako bi pružili svu neophodnu pomoć povređenima u nesreći zbog vojnog aviona koji se srušio u gradu Jejsku”, navodi Kremlj u saopštenju, prenosi Interfaks.

Kako se dodaje, Putin je saslušao izveštaje ministara i načelnika regiona o situaciji.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /