in

Srušio se vojni avion u ruskom gradu Jejsku, oštećena 72 stana, četvoro poginulih, 25 osoba povređeno

“Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34. Avion se srušio na teritoriji grada Jejska”, navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da je prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bilo paljenje jednog od motora pri poletanju, kao i da se gorivo za avione zapalilo na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja.

Guverner Krasnodarske oblasti Venijamin Kondratjev objavio je na Telegramu da je već otišao u grad Jejsk, kao i da na mestu nesreće rade službe Hitne pomoći.

Kako je istakao, na gašenju požara angažovani su svi regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni.

Četvoro poginulih u požaru u zgradi na koju je pao avion

Broj poginulih u ruskom gradu Jejsku, u požaru koji je izbio u devetospratnici nakon što je u nju udario vojni avion Suhoj 34 povećan je na četiri, dok je 25 osoba povređeno, saopštio je danas Operativni štab Krasnodarske oblasti.

“U 21:15 časova po moskovskom vremenu broj poginulih je porastao na četiri, a 25 osoba je povređeno”, navodi se u saopštenju operativnog štaba, preneo je Interfaks.

Dispečarska služba grada navela je da se šest osoba smatra nestalim.

Požar nakon pada vojnog aviona u Jejsku zahvatio je devetospratnicu, a prema preliminarnim podacima oštećeno je 17 stanova, rekao je guverner oblasti Venijamin Kondratjev.

U zgradi na koju je pao avion oštećena 72 stana

Ukupno 72 stana oštećena su u požaru koji je izbio u zgradi nakon što je na nju pao vojni avion Suhoj 34, izjavio je večeras ruski regionalni ministar civilne zaštite i vanrednih situacija Sergej Štrikov.

“Jedna zgrada je oštećena, 72 stana. Njeno stanje će proceniti komisija”, rekao je Štrikov za rusku televiziju, a prenela agencija TAS S.

Dodao je da se stanari zgrade evakuišu, te da je do sada 250 ljudi, uključujući 40 dece evakuisano.

Ugasen požar u zgradi na koji je pao vojni avion

Ministarstvo civilne odbrane i vanrednih situacija Krasnodarske oblasti saopštilo je večeras da je ugašen požar u višespratnici u gradu Jejsku na koji je pao vojni avion.

“Požar u višespratnici Jejsk je potpuno ugašen. Evakuisano je 250 ljudi, uključujući 40 dece. Svi su smešteni u šest hotela i pansiona sa kapacitetom od 500 kreveta”, navodi se u saopštenju, prenosi Interfaks.

Pokrenuta krivična istraga zbog pada vojnog aviona

Ruski Istražni komitet pokrenuo je danas krivičnu istragu zbog pada aviona Su-34 u gradu Jejsku.

“Glavno vojno istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta pokrenulo je krivični postupak o padu aviona Su-34 u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji”, naveo je Istražni komitet u objavi na Telegramu, a prenela agencija RIA Novosti.

Navodi se da vojni istražitelji utvrđuju okolnosti i uzroke incidenta.

Putin naložio da se pruži sva neophodna pomoć

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se pruži sva neophodna pomoć žrtvama pada vojnog aviona Su-34 u gradu Jejsku, saopštila danas je pres-služba Kremlja.

“Predsednik je naložio gubernatoru Krasnodarske oblasti Venijaminu Kondratjevu, ministru za vanredne situacije Aleksandru Kurenkovu i ministru zdravlja Mihailu Murašku da odlete u Jejsk kako bi pružili svu neophodnu pomoć povređenima u nesreći zbog vojnog aviona koji se srušio u gradu Jejsku”, navodi Kremlj u saopštenju, prenosi Interfaks.

Kako se dodaje, Putin je saslušao izveštaje ministara i načelnika regiona o situaciji.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /