in

Ukrajina: Ruski napadi usmereni na postrojenja za proizvodnju gasa

Ukrajina: Ruski napadi usmereni na postrojenja za proizvodnju gasa

“Rakete trenutno lete iznad Kijeva. Sada bombarduju našu proizvodnju gasa, naša preduzeća u Dnjepru i Južmašu (fabrika raketa)”, rekao je ukrajinski premijer na konferenciji za novinare, a preneo Rojters.

Prethodno su ukrajinski zvaničnici saopštili da je ruska raketa pogodila lučki grad Odesu, ali da za sada nema više detalja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Nekoliko ukrajinskih regiona danas je u stanju pripravnosti zbog raketnih udara, prenela je agencija TASS.

Sirene za vazdušni napad oglasile su se u Odeskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Sumskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i u delovima Kirovogradske oblasti i oblastima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kontrolom Kijeva.

Guverner Odese Maksim Marčenko objavio je na Telegramu da je pogođena infrastruktura u oblasti Odese i upozorio na “masovne raketne udare na celoj teritoriji Ukrajine”.

Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko rekao je da je više eksplozija takođe prijavljeno u Dnjepru, gde su oštećena dva infrastrukturna objekta, a najmanje jedna osoba je ranjena, preneo je AP.

Regionalni guverner Kijeva Oleksij Kuleba rekao je da su sistemi protivvazdušne odbrane delovali u centralnoj Kijevskoj oblasti. Zvaničnici regiona Poltava, Harkov, Hmeljnicki i Rivne pozvali su stanovnike da ostanu u skloništima usred stalne pretnje od raketnih napada.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /