in

Украјинска криза из дана у дан: Кијев: Ракетни напади на Николајев и Дњепропетровск; Русија: Гранатирана Курска област

Секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев каже да ће циљеви руске специјалне операције бити остварени упркос чињеници да САД и друге западне земље пружају војну помоћ Украјини.

11.39 – Шојгу: Украјина добила од Запада више од 28.000 тона војне помоћи

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу тврди да је Украјина већ добила више од 28.000 тона војне помоћи од западних земаља.

11.37 – Медведев: Ако се лимитира цена руске нафте барел иде на 300 долара

Бивши председник Русије Дмитриј Медведев упозорио је данас да би предлог Јапана да се цена руске нафте ограничи на око половину њеног садашњег нивоа довео до знатно мање понуде нафте на тржишту што би могло да подигне цене тог енергента изнад 300-400 долара по барелу, преноси Ројтерс.

09.02 – Блумберг: Украјини потребно до 65 милијарди долара финансирања за 2022.

Украјинска влада је назначила данас да јој је потребно до 65 милијарди долара ове године за покриће њених потреба за финансирањем, јер се суочава са континуираним економским и буџетским поремећајима због руске инвазије.

08.43 – Белорусија замрзава акције странаца у 190 компанија

Белорусија је саопштила данас да замрзава акције странаца у 190 белоруских компанија, укључујући и у софтверској фирми ЕПАМ Системс и Лукоилу Белорусија, као одговор на санкције Запада уведене тој земљи због, како наводи Ројтерс, њене подршке инвазији Русије на Украјину и кршења људских права.

08.30 – Украјина: Руске снаге извеле ракетни напад на Николајев

Руске снаге извеле су данас ракетни напад на Николајев, на југу Украјине, саопштио је градоначелник Олександр Сенкевич.

08.19 – Русија: Из Украјине гранатирана Курска област

Украјинска војска гранатирала је данас погранична насеља у Курској области, у Глушковском рејону, изјавио је губернатор Курске области у Русији Роман Старовојт.

07.09 – Резниченко: Ракетни напад на Дњепропетровску област

Руске снаге извеле су јутрос ракетни напад на Дњепропетровску област, на југоистоку Украјине, саопштио је начелник регионалне администрације Валентин Резниченко.

06.50 – Патрушев: Циљеви специјалне операције биће остварени

Циљеви руске специјалне операције биће остварени упркос чињеници да САД и друге западне земље пружају војну помоћ Украјини, изјавио је данас секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев.

06.46 – Кијев преговара са Турском и УН о гаранцијама за извоз жита

Украјина води разговоре са Турском и Уједињеним нацијама (УН) како би обезбедила гаранције за извоз житарица из украјинских лука, изјавио је украјински председник Володимир Зеленски.