in

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Zelenski tvrdi više od 80 raketa a samo deset pogodilo cilj; Zalutali projektili pali u Poljsku

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Zelenski tvrdi više od 80 raketa a samo deset pogodilo cilj; Zalutali projektili pali u Poljsku

Lokalani ukrajinski zvaničnici javili su da su eksplozije odjekivale u Kijevu, Harkovu, Lavovu, Žitomiru. Volodimir Zelenski tvdi da je samo deset ruskih raketa našlo svoj cilj u masovnim napadu na više gradova i da je oboreno više od 70 projektila i 10 dronova.

Vjačeslav Gladkov, načelnik Belgorodske oblasti koja se nalazi na jugu Rusije rekao je da su dve osobe poginule, a tri ranjene u granatiranju grada u blizini granice sa Ukrajinom.

Dve rakete pale su na poljsku teritoriju, i tom prilikom se poginule su dve osobe, navode američki obaveštajni izvori.

Portparol poljske vlade Pjotr Miler kaže da Varšava povećava borbenu gotovost nekih vojnih jedinica.

Moskva odbacuje medijske navode da je reč o ruskim raketama, dodajući da ruska vojska nije dejstvovala po ciljevima u blizini ukrajinsko-poljske granice.

Zelenski je tokom video-obraćanja na Samitu G20 na Baliju izneo “ukrajinsku formulu” sa deset predloga za mirno rešenje sukoba sa Rusijom. Ruski ministar spoljnik poslova Sergej Lavrov, međutim, ocenjuje da su uslovi Kijeva nerealni.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /