in

Украјинске снаге константно гранатирају Доњецк

“Гранатирају се стамбене четврти, дечији вртићи, школе, индустријска постројења и рудник Засјадко”, рекао је Кулемзин и потврдио да и даље гори пијаца у центру града, преноси ТАСС.

Он је потврдио да је ситуација у граду тешка, али и да су све службе ангажоване на санирању штете.

Оружане снаге Украјине од јутрос сваких 10 до 15 минута гађају Доњецк артиљеријским оруђем, минобацачима и вишецевним ракетним системима.

Шојгу: Руска војска наставља специјалну војну операцију

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је данас да након преузимања контроле над самопроглашеном Луганском Народном Републиком (ЛНР), руска војска наставља специјалну војну операцију.

“Операција преузимање контроле над ЛНР завршена је јуче ослобађањем једног од највећих градова Луганске Народне Републике – Лисичанска”, рекао је Шојгу председнику Русије Владимиру Путину кога је обавестио о току операције, преноси Интерфакс Русија.

Како је рекао руски министар одбране, Оружане снаге Руске Федерације настављају да спроводе специјалну војну операцију.

Поручио је да се врши уклањање мина из Лисичанска и околине, допремање хуманитарних средстава, као и да се пружа медицинска помоћ цивилима.

сергеј, сојгу, русија

Према његовим речима, украјинска војска је изгубила 196 тенкова и оклопних возила, 12 авиона, један хеликоптер, 69 дронова, шест противваздушних ракетних система великог домета, 97 вишецевних ракетних бацача, 166 артиљеријских оруђа и минобацача, 216 возила.

Председник Путин предложио је данас на састанку са министром одбране Шојгуом да “сви заслужни учесници специјалне операције у Украјини” буду одликовани.

Путин је честитао руским трупама које су “ослободиле” самопроглашену Луганску Народну Републику (ЛНР), о чему га је Шојгу и лично обавестио на данашњем састанку који преноси телевизија.

Руски председник је додао да војници који су учествовали у операцијама у ЛНР сада треба да се одморе, али да остале трупе треба да наставе борбу.