in

Вучић честитао Макрону реизбор: Српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе

„Поштовани господине председниче, драги пријатељу, примите срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Француске.

Поверење које су Вам грађани и овога пута указали, несумњиво потврђује да је Ваше вођство засновано на оним начелима и вредностима које су дубоко укорењене у народу Француске“, навео је Вучић у честитики објављеној на Инстаграм налогу „budućnostsrbijeav“.

Председник Србије је истакао да „слобода, једнакост и братство и јесу непролазни и универзални принципи чије суштине сви треба да се подсетимо, поготово у садашњем историјском тренутку, можда више него икада пре“.

„Делећи управо ове вредности, Србија и даље остаје посвећена јачању односа са Француском, који су засновани на традиционалномм пријатељству и стратешком партнерству. Са Вашим поновним избором за председника, уверен сам да су српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе“, написао је Вучић.

Поручио је да Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера, а уверен сам да и ми можемо да рачунамо на подршку Ваше земље, у корист мира и стабилности на Западном Балкану.

Вучић је уз честитку објавио и фотографију са Макроном.