in

Zaharova: Boreljovi predlozi ne sadrže rešenja za krizu

Zaharova: Boreljovi predlozi ne sadrže rešenja za krizu

Zaharova je, komentarišući Boreljove predloge u šest tačaka o zajedničkim pristupima zemalja EU u odnosima sa Rusijom usred sukoba u Ukrajini, rekla da predlozi ne sadrže recepte za rešavanje nagomilanih problema, već da je u njima predstavljeno kao da Rusija i zemlje članice Unije mogu da pobegnu jedne od drugih, preneo je TASS.

Zaharova je ocenila da se na osnovu Boreljovog predloga može zaključiti da je cilj sadašnjih lidera EU da bude racionalno objašnjen pokušaj dovođenja odnosa sa Rusijom do stanja političke konfrontacije, lišavajući ih zajedničke istorije i ekonomske osnove.

Zbog toga u Boreljovim predlozima nema ni reči o rešavanju ukrajinske krize putem pregovora i uopšte o bezbednosti u Evropi, već se govori o izolaciji Rusije, ukazala je Zaharova.

Izolacija Rusije i uvođenje sankcija prema Moskvi postali su opsesivna ideja EU, ocenila je Zaharova navodeći da je to uzaludna namera za koju troškove snose zemlje Unije i njihovi građani.

“Vidi se želja da se ograniče mogućnosti za budućnost da političari pronađu izlaz iz ove duboke krize”, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, rano je govoriti o rezultatima diskusija unutar EU o odnosima sa Rusijom dok se ti razgovori nastavljaju, ali Moskva nema iluzija o tome, objavila je ruska agencija.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /