in

Зеленски: Најзад нам шаљу оружје које тражимо

Зеленски је синоћ рекао и да коментари руске војске у вези са потребом да се на украјинском фронту створи веза са Молдавијом, указују на то да Москва жели да изврши инвазију и на друге земље, јавља Ројтерс.

„То није крај руских планова“

Након што је један руски генерал изјавио да Русија жели потпуну контролу над јужном Украјином, украјински председник Володимир Зеленски упозорио је данас да је руска инвазија на његову земљу само почетак и да Москва има планове да заузме и друге земље.

„Сви народи који као и ми верују у победу живота над смрћу, морају да се боре са нама. Морају да нам помогну, јер смо ми први на реду, али питање је ко ће бити следећи“, запитао се Зеленски у видео обраћању, преноси Ројтерс.

Руске државне новинске агенције цитирале су речи Рустама Минекајева, заменика команданта руског централног војног округа, који је рекао да би потпуна контрола над јужном Украјином омогућила приступ Придњестровљу, отцепљеном делу на западу Молдавије.

То би одсекло целу украјинску обалу и значило да се руске снаге позиционирају стотинама километара западно од садашњих линија, поред главних украјинских приморских градова Николајева и Одесе.