in

Адвокат: Доказали смо да Жељко Урбан није учинио обљубу

“Виши суд у Београду донео правилну и закониту пресуду, што смо и очекивали све време”, напоменула је Танасковић.

Подсетила је да је сада ослобођени Жељко Урбан био ухапшен 3. октобра 2020. године због сумње да је учинио то кривично дело и да му је одмах додељен бранилац по службеној дужности и одређено задржавање до 48 часова, а потом и притвор.

“Средином 2021. године мене је као изабраног браниоца ангажовао брат окривљеног у нади да ћу им помоћи да докажемо да није крив.

Крајем септембра 2021. године, притвор му је замењен мером забране напуштања стана тзв. ‘кућним притвором’, а који је трајао до доношења првостепене пресуде”, навела је бранилац Урбана.

Скоро две године је трајао поступак доказивања, од чега се годину дана Жељко налазио у притворској јединици Окружног затвора у Београду, подсећа адвокатица и напомиње да нико не може ни да замисли кроз шта је све прошао као невин човек оптужен за педофилију.

“Чак је из притвора одведен на лечење на ВМА. На крају смо после две године успели да докажемо да није учинио то тешко кривично дело, те је Виши суд у Београду донео правилну и закониту пресуду, што смо и очекивали све време”, закључила је Танасковић.