in

Belivuk tvrdi da je s Miljkovićem bio 200 kilometara od Beograda kad je ubijen Marković

Belivuk tvrdi da je s Miljkovićem bio 200 kilometara od Beograda kad je ubijen Marković

Belivuk je, tokom ispitivanja Hrvatina, iskoristio priliku da kaže da su on i Miljković kada je ubijen Ljubomir Marković Kića bili ceo dan na slavi 200 kilometara od Beograda.

Zbog toga, kako je rekao Belivuk “pada u vodu” Hrvatinova priča da je Miljković sa jednim od braće Budimir iz žbunja posmatrao to ubistvo.

Hrvatin je odgovarajući na Belivukova pitanja rekao da je Belivuk bio uznemiren nakon što je država objavlila “rat mafiji” i kada je Aleksandar Vulin došao na mesto ministra unutrašnjih poslova. On tvrdi da je tada ubeđivao Belivuka da policija nema ništa protiv njih.

Hrvatin je naveo i da se među pripadnicima grupe pričalo da je okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević najslabija karika, te su pričali i da bi mogao da ode u policiju da ih prijavi zbog lošeg psihičkog stanja, ali, kako je rekao Hrvatin, Miljković je Spasojevića branio jer mu je kum, govoreći da neće prijaviti i napraviti problem.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Hrvatin je rekao da su Belivuk, Srđan Lalić, Nebojša Janković i on davili Ljepoju živom, na šta je Belivuk primetio da je okrivljeni-saradnik Lalić u svom iskazu rekao da su samo Belivuk i Hrvatin davili Ljepoju.

Na početku suđenja, na pitanje predsednice veća Belivuku da li može da prisustvuje suđenju s obzirom na to da je imao povredu ramena, optuženi je odgovorio potvrdno.

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima ove grupe.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /