in

Hapšenje pripadnika navijačkih grupa zbog napada na policijske službenike za vreme održavanja Evroprajda

Hapšenje pripadnika navijačkih grupa zbog napada na policijske službenike za vreme održavanja Evroprajda

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, po čijem nalogu je formirana Radna grupa čiji je zadatak bio da otkriju identitet osoba koje su učestvovale u napadu na policijske službenike za vreme održavanja Evroprajda, pohvalio je rad srpske policije i poručio da dok je on ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policajce.

„Nasilje se neće tolerisati od koga god da dolazi. Ni jedan policajac ne izađe na ulicu sa željom da nekoga povredi, a oni koji na ulicu izađu naoružani motkama i bakljama ne idu da se obračunavaju sa bilo kim drugim nego sa policijom. Moj zadatak kao ministra unutrašnjih poslova je da se svaki policajac sa posla vrati svojoj porodici živ, zdrav i nepovređen, a da javni red i mir budu sačuvani. Pre nego što napadnete policiju dobro razmislite o posledicama koje to donosi. Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policiju”, poručio je ministar Vulin.

U današnjoj akciji uhapšeni su M.M., M.S., L.T., M.V., T.Z, D.M, N.G., Č.S., L.Č., M.I., V.V., J.J., M.DŽ, J.R., N.M., Ž. R., G.B., I.Č., U.C., LJ.O. i T.B.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, osumnjičenima je određeno zadržanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Beogradu, izvršila pretres na više desetina lokacija i tom prilikom je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava, palica, noževa, vatrenog oružja, opojnih droga i drugih predmeta krivičnih dela. Protiv pojedinih lica biće podnete i krivične prijave zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Dalji rad je u toku.