in

Канцеларија за КиМ: Више од 30 припадника Росу упало рано јутрос у Штрпце под пуном опремом

“Специјалци Росу су распоређени на више локација, блокирали су читаву општину, упали су у основну школу ‘Шарски одред’ на Брезовици, у објекат поште у селу Драјковце, упали су и претресали зграду Привременог органа одакле износе сву документацију и компјутере, упали су у зграду ТВ Херц, једине телевизије на српском језику у Штрпцу, пењу се по бандерама одакле скидају надзорне камере које не раде више година”, навела је Канцеларија за КиМ.

Указује се да је Росу поново изабрала да у Штрпце упадне баш на велики празник, с обзиром да је данас сеоска слава свети Јован и велики вашар у Штрпцу, када се окупља велики број мештана, и подсећа да је исто учињено и приликом претходних упада у ову српску средину.

“Иако јединице из Приштине добро знају да камере које су легално постављене пре скоро 10 година, нису у функцији већ дуже време и то су проверавали и претходних дана у више наврата, то им је послужило као изговор да поново упадну у Штрпце, малтретирају народ који не може нормално да функционише. С каквим оправдањем специјалци Росу упадају у српску основну школу у Штрпцу?”, упитала је Канцеларија за КиМ.

Закључује се да нема сумње да је по среди нови атак и притисак на Србе да напусте свој кућни праг, јер не постоји ниједан оправдани разлог за нову акцију Росу у овој српској средини.