in

Маријановићеви адвокати тражили ослобађајућу пресуду

У завршној речи поступајући тужилац Никола Ускоковић је од суда затражио да Марјановића осуди на максималну казну за кривично дело тешко убиство од 40 година, као и да му одреди притвор због узнемиравања јавности.

Тужилаштво је оценило да је током поступка доказано да је Марјановић своју жену са умишљајем убио и то на свиреп и подмукао начин.

Са друге стране, четири адвоката одбране су у својим завршним речима оспоравали наводе тужилаштва и за свог брањеника тражили ослобађајућу пресуду.

Први је причао адвокат Никола Думнић који је истакао да није лако изборити се са овим процесом, наводећи да је Маријановић имао најјаче оружје – истину.

Думнић је редом оспоравао доказе тужилаштва, па се осврнуо и на тврдње тужилаштва да је Марјановић имао довољно времена да тог дана промени гардеробу након убиства.

Он сматра да је та тврдња тужиоца контрадикторна, јер је један од главних доказа тужилаштва управо блато са ногавица Марјановићевих панталона, које је истог минералног састава као земља са места убиства.

Такође, он је као кључан доказ навео да је представник “Телеком” мреже оспорио налаже и мишљење вештака Драгољуба Васиљевића, који је тврдио да је Марјановић намерно искључио телефон, наводећи да у њиховом (Телекомовом) систему није забележено гашење телефона.

Адвокат Вељко Делибашић је истакао да је “ужасно тешко бранити невиног човека, а посебно невиног човека који је унапред осуђен”, указујући да није само осуђен од стране медија већ и судсог већа.

Делибашић је истакао да је Марјановићев необорив алиби исказ његове ћерке која је на испитивању рекла да је све време била са оцем, додајући да ће уколико Марјановић буде осуђен, остати мрља у раду тужилаштва.

Марјановићев бранилац Александар Зарић је оспоравао изјаве сведока, док је је рекао да је Јеленина мајка након убиства рекла да су Зоран и Јелена имали леп однос и да се колико она зна, нису свађали.

Следећи је своје завршне речи изнео адвокат Стефан Јокић који се придружио речима својих колега и такође инсистирао на ослобађајућој пресуди за свог брањеника.

Марјановић се изјаснио да се придружује завршним речима својих адвоката и да нема шта да дода.

Он је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тада Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци.

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштен због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је и у једном телевизијском ријалити програму.