in

Miljković negirao krivicu, tvrdi da su fotografije lažne

Miljković je, kao i optuženi Veljko Belivuk, na početku izlaganja svoje odbrane, pominjao razne ljude iz vrha vlasti, nakon čega ga je sudija opomenula i rekla da se ti ljudi ne nalaze na optužnici te da ih ne pominje.

On je pričao i o Radoju Zviceru te je potvrdio da su prijatelji i da su on i Belivuk bili 14 dana u Crnoj Gori na babinama.

Osvrnuo se i na bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, koji je prvostepeno osuđen jer je urgirao da se Miljkoviću u aprilu 2020. vrati blindirani auto bez policijskih provera i tvrdio da ga ne poznaje.

Kada je u pitanju krivično delo pranje para za koje se terete i supruge optuženih, Miljković je negirao i te navode, ističući da su njihove žene jedino “oprale njihove farmerice u kojima je bio novac”.

Miljković je ponovio “da biti mrtav nije krivično delo” navodeći da ne može da se tvrdi da je neko mrtav jer se svedoci okrivljeni kunu u to, dodajući da ne može da se veruje Bojanu Hrvatinu.

On je od suda zatražio odbukcioni nalaz Gorana Veličkovića, tvrdeći da njegova grupa nije izvršila taj zločin, kao i da oni nikad nisu imali problem sa njim.

Nakon što je optuženi Miljković izašao za sudsku govornicu kako bi izneo svoju odbranu, njegov branilac Vladimir Petrović je zatražio da se iz sudnice udalje okrivljeni saradnici, jer smatra da ne mogu da slušaju odbranu MIljkovića, što je sud odbio.

Miljković je počeo sa iznošenjem odbrane, negirajući optužbe i tvrdeći da za njega komunikacija preuzeta sa kriptovane aplikacije “Skaj” ne postoji.

Belivuk je na prethodnom ročištu negirao krivicu za krivična dela za koja je optužen, tvrdeći da je optužnica “izmišljotina” i da su dokazi podmetnuti.

Glavni pretres u ovom predmetu je započelo čitanjem optužnica nakon čega su se okrivljeni kratko izjasnili o krivici.

Svi optuženi, sem svedoka okrivljenih, su negirali izvršenje krivičnih dela, dok su svedoci okrivljeni Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić priznali krivicu.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal grupa se tereti za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukičevića, Milana Lepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, ali i trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Glavni pretres ovoj grupi počeo je u ponedeljak kada je javnost prvi put prisustvovala suđenju, pošto je pripremno ročište, koje je počelo u martu, bilo zatvoreno za javnost.

Optužnicom se okrivljeni terete da su pod paravanom navijačke grupe “Principi” napravili organizovanu kriminalnu grupu u kojoj su vođe (Belivuk i Miljković) odlučivali ko će biti ubijen.

Sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Hrvatin, Spasojević i Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa.

Po završetku suđenja Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protiv Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /