in

Miloš Simović oslobođen optužbe za lišenje slobode muškarca

Miloš Simović oslobođen optužbe za lišenje slobode muškarca

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovog branioca, preinačio prvostepenu presudu kojom je Simović bio osuđen na kaznu zatvora od godinu dana, i pravosnažno ga oslobodio od optužbe zbog nedostatka dokaza, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu tog suda.

Apelacioni sud naveo je u obrazloženju odluke da iz iskaza oštećenog ne može na pouzdan, nesumnjiv i jasan način da se utvrdi da li je Simović tada udarao oštećenog, niti da li je bilo kojom radnjom onemogućio da oštećeni napusti dvorište kuće gde se odigrao događaj.

Takođe, oštećeni na suđenju nije mogao da se izjasni da li ga je Simović tukao i maltretirao ili je samo stajao sa strane, zbog čega po oceni Apelacionog suda nije dokazano da je okrivljeni preduzeo bilo koju od radnji izvršenja krivičnog dela za koje se tereti.

Optužnicom Trećeg osnovnog javno tužioca u Beogradu, Simoviću je stavljeno na teret da je 6. decembra 2002. godine, u Beogradu, zajedno sa Dušanom Krsmanovićem i pokojnim Milanom Jurišićem, prema kojima je krivični postupak pravosnažno okončan i Vladimirom Milisavljevićem u odnosu na koga je postupak razdvojen, zajednički protivpravno držao zatvorenim oštećenog Z.A. na svirep način.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /