in

Ministarstvo: U slučaju Rojal postupano u okviru nadležnosti

Ministarstvo: U slučaju Rojal postupano u okviru nadležnosti

“Inspektori socijalne zaštite su u nekoliko navrata pokušali da izvrše inspekcijski nadzor, ali bez uspeha, posle čega je Ministarstvo 19. septembra ove godine podnelo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva “Rojal” DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti”, istaknuto je u saopštenju.

Kako Ministarstvo navodi, Inspekcija socijalne zaštite je iskoristila sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje privrednog društva “Rojal” DOO.

“Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ukazuje da Inspekcija socijalne zaštite nema ovlašćenja za nasilan ulazak u privatni prostor i da to mogu samo pripadnici policije, uz nalog nadležnog tužilaštva”, ističu iz Ministarstva.

Ministarstvo u saopštenju dodaje da je inspekcija socijalne zaštite prvi nadzor nad radom nelegalnog objekta u Krnjači izvršila 9. avgusta, posle čega je doneto rešenje o zabrani rada i dat rok za iseljenje korisnika.

“Svaki sledeći pokušaj inspekcijskog nadzora nije bio moguć, jer su inspektori bili sprečeni da uđu u objekat”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.