in

На Егзиту заплењено више од шест килограма наркотика

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су држављанина Словеније Б. Г. (1970), код кога је, приликом претреса стана у Новом Саду у коме осумњичени непријављено борави, пронађено 4,1 килограм амфетамина, 602 грама марихуане, 44 грама кокаина и дигитална вага.

Због постојања основа сумње да је учинио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога Б. Г. је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

На Петроварадинској тврђави и на другим локацијама у граду, полиција је код 33 особе пронашла 1,1 килограм амфетамина, око 85 грама марихуане, таблете „екстазија“ и друге психоактивне супстанце.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћено држање опојних дрога, против њих ће бити поднете кривичне пријаве.

Први дан”Егзит” фестивала протекао је мирно, без нарушавања јавног реда и мира.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да и ова заплена наркотика показује да држава држи реч и да ће сви, било да су нарко-дилери или уживаоци дроге, бити кажњени и санкционисани.

“Припадници Министарства унутрашњих послова чине све да фестивал протекне безбедно и да сви посетиоци буду сигурни. Као што смо упозорили нећемо дозволити да фестивал буде место на коме ће нарко-дилери тровати људе, али и сваки уживалац дроге биће кажњен и санкционисан, јер је и поседовање наркотика кривично дело”, истакао је министар Вулин.

Министар је похвалио рад полицијских службеника и упозорио да ће полиција током свих дана трајања фестивала радити истим интензитетом, посвећено и упорно како би осигурала безбедност и обесхрабрила оне који и помисле да без последица могу да продају наркотике.

“Сваког нарко-дилера и уживаоца дроге наћи ћемо и у складу са законом привести правди”, поручио је министар полиције.