in

Na pruzi Pančevo-Vršac voz udario u traktor, vozač preminuo

Kako je rečeno, do nesreće je došlo oko 11.15 časova, a vozač je preminuo na licu mesta od zadobijenih povreda.

Detalji o tome kako je do nesreće došlo biće poznati nakon uviđaja koji je u toku.

Železnice: Traktorista stradao na obezbeđenom putnom prelazu

Infrastrukture železnice Srbije saopštile su da je danas na obezbeđenom putnom prelazu između stanica Pančevo Varoš i Banatsko Novo Selo nastradao traktorista, kada je traktor prilikom prelaska preko pruge podleteo pod putnički voz.

Kako se navodi u saopštenju, do nesreće je došlo u 10.45 sati, na obezbeđenom putnom prelazu između železničkih stanica Pančevo Varoš i Banatsko Novo Selo.

Putni prelaz bio je obezbeđen saobraćajnom drumskom signalizacijom i potrebnim trouglom preglednosti, ukazano je u saopštenju i dodato da je traktor prelazio prugu na tom obezbeđenom putnom prelazu, u trenutku kada je naišao putnički voz koji je saobraćao iz Beograd Centra za Vršac.

Na mesto nesreće izašli su predstavnici MUP-a i Hitna pomoć, kao i Železnička komisija za vanredne događaje.

“Ovo je još jedna u nizu nesreća koje se događaju na putnim prelazima u situaciji kada učesnici u drumskom saobraćaju neodgovorno i nepažljivo pokušavaju da pređu preko pruge. Ovakve nesreće gotovo se po pravilu tragično završavaju”, navodi se u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije ponovo je upozorila i apelovala da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na putnim prelazima, kao i da se vozači drumskih vozila u saobraćaju ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno prema sebi i drugima.

Kako ističu, samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /