in

Начелнику новосадске полиције укинут притвор, испитани сви сведоци

Њему је укинут притвор јер су престали законски разлози за притвор, с обзиром да су испитани сви сведоци, рекла је за Танјуг портпарол суда Татјана Матић.

Малешић ће се у даљем току поступка бранити са слободе.

Поред Малешића, у овом случају у Тужилаштву за организовани криминал води се истрага и против полицијског службеника у Пријепољу Љубомира Станишића, службеникаУправе криминалистичке полиције Драгана Ковачевића и приватног предузетника Џенана Кујовића, који је и власник више привредних друштава из Пријепоља.

Они се сумњиче да су извршили удруживање ради вршења кривичних дела, кривично дело трговина утицајем и кривично дело злоупотреба службеног положаја од 2018. до почетка априла.

Малешић се терети да је организатор ове организоване криминалне групе и да је користећи свој службени и друштвени положај посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити, саопштило је раније тужилаштво.

Он је, како се сумња, од Кујовића примао корист како би осталим осумњиченим полицијским службеницима, као припадницима организоване криминалне групе који су поступали по његовим налозима, усмено издавао налоге да у оквиру својих службених полицијских овлашћења не извршавају службене радње које би морали извршавати, а које се односе на откривање и прикупљање доказа ради подношења кривичне пријаве против Кујовића и одговорних лица у његовим привредним друштвима због незаконитог пословања.

Циљ им је био стицање финансијске користи себи и припадницима ове организоване криминалне групе, сумња тужилаштво.

Станишић и Ковачевић су имали задатак да пружају заштиту Кујовићу и члановима његове породице од кривичног гоњења и пружају савете о поступању пред надлежним органима по поднетим кривичним пријавама.

Тужилаштво додаје да је Станишић помагао Кујовићевом рођаку, а преко Кујовића, да избегне притвор за кривично дело насиље у породици.

Малешић је утицао на полицијске службенике да напусте место саобраћајне незгоде у којој је учествовало возило МУП у коме се превозио осумњичени Малешић, а између осталог и да се уклони напомена из јединственог информационог система МУП-а која се односи на обавезну контролу осумњиченог Кујовића и његовог возила.

Осумњичени Станишић и Малешић примили су корист и то: Малешић у новцу и материјалим добрима за изградњу и опремање сплава на реци Сави, опремање стамбених објеката, уређење породичног имања као и новац на име наводне стипендије у корист његовог сина, а осумњичени Станишић за уређење стана, навело је раније тужилаштво.