in

Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi

Na današnjem suđenju optuženi bi trebalo da iznesu svoju odbranu, a nakon toga i svedoci okrivljeni.
Nekoliko marica i dzipova Žandarmerije ušlo je u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Na prethnonim suđenjima nekoliko optuženih, među kojima su i Miljković i Belivuk, negirali su krivična dela koja im se stavljaju na teret.
Belivuk je negirao krivicu

za krivična dela za koja je optužen, tvrdeći da je optužnica “izmišljotina” i da su dokazi podmetnuti, dok je Miljkovć rekao da su slike sa optuznice fotošopirane, a da je oružje i mašina za mlevenje mesa naknadno uneta u kuću u Ritopeku.

Glavni pretres u ovom predmetu je započelo čitanjem optužnica nakon čega su se okrivljeni kratko izjasnili o krivici.
Svi optuženi, sem svedoka okrivljenih, su negirali izvršenje krivičnih dela, dok su svedoci okrivljeni Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić priznali krivicu.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal grupa se tereti za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukičevića, Milana Lepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, ali i trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Glavni pretres ovoj grupi počeo je u ponedeljak kada je javnost prvi put prisustvovala suđenju, pošto je pripremno ročište, koje je počelo u martu, bilo zatvoreno za javnost.

Optužnicom se okrivljeni terete da su pod paravanom navijačke grupe “Principi” napravili organizovanu kriminalnu grupu u kojoj su vođe (Belivuk i Miljković) odlučivali ko će biti ubijen.

Sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Hrvatin, Spasojević i Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa.

Po završetku suđenja Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina. Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protiv Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /