in

Настављено припремно рочиште у процесу Беливук и Миљковић

Наиме, како су адвокати пренели новинарима они су наставили са уводним излагањем и поново тражили да се изузме из предмета комуникација са телефонске апликације “скај”, јер сматрају да је прибављена незаконито.

Такође, адвокат Срђана Лалића, који је на јучерашњем рочишту рекао да је крив, Мија Тодоровић је рекла да с обзиром на његово признање нема доказних предлога и да је сагласна са доказним предметима тужилаштва.

Након паузе коју је судија одредила, адвокати ће наставити своја уводна излагања.

На јучерашњем рочишту сви оптужени су се изјаснили да нису криви за дела за која се терете изузев Срђана Лалића, који је рекао да је крив за кривична дела која му се стављају на терет, међу којима је и пет убистава, и најавио да ће детаљно изнети своју одбрану.

Миљковић и Беливук су, као и сви остали оптужени, негирали извршење кривичних дела.

Након изјашњења о кривици адвокати одбране су почели са уводним речима.

Организована криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, и њени припадници потврђеном оптужницом терете се за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Припремно рочиште је затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови браниоци, пуномоћници оптужених, поступајући тужилц и судско веће.

Након што се оконча припремно рочиште, суд ће заказати главни претрес (суђење) које ће бити јаван, а оптужени ће моћи детаљно да изложе своје одбране.

На данашње рочиште Беливук, Микљовић и остали оптужени су приведени из притвора Окружног затвора у Београду.

Осим притворених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су две у кућном притвору, а четворица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дела, од којих су двојица добила статус – сведока окривљених.

Суд је недавно потврдио другу по реду оптужницу против Беливука, Миљковића и још десет припадника ове групе којом се терете за убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

Такође, Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице МИлета Радуловића званог Капетан.