in

Настављено суђење оптуженима за убиство у Белвилу

На данашњем суђењу, сведочио је кум оптуженог Бојана Ковачевића, Милан С. који је испричао да је тај 12. новембар, цео дан провео са Ковачевићем, јер су отишли у Смедеревску Паланку да купе белу технику.

Сведок је прецизирао да је Ковачевић у његову кућу дошао око 10 сати ујутру на доручак након чега су се упутили ка Смедеревској Паланци где су остали до 20 часова, а потом су , како је испричао сведок, купљену технику истоварили прво у његову кућу, па у Ковачевићеву.

Такође, он је рекао да има фискалне рачуне за технику коју су тог дана купили.

Сведок је рекао и да је Ковачевић 8. новембра био такође цео дан у његовој кући јер су правили прославу поводом веридбе његовог сина, те да је оптужени од 10 часова ујутру помагао њему, Милану С. и да је остао цео дан на прослави све до 2 сата после поноћи.

Исто је суду претходно испричала и супруга тог сведока Стојина Р. која је додала да је током прославе Ковачевић отишао само на 15 минута до куће да се пресвуче након чега се вратио на весеље.

Данас је сведочио и пријатељ убијеног Мирковића, Митар Б, који је испричао да је са убијеним радио послове обезбеђења и да сем тога није знао којим се још пословима он бавио.

Последњи сведок је била пријатељица оптуженог Филипа Ивановића, Соња Б. која је објаснила због чега се он на дан хапшења кретао путем Ваљево-Шабац, наводећи да је долазио код ње јер му је на једној прослави у Новом Саду украден новчаник у ком су му била документа.

Навела је да га је она тада саветовала да до Новог Сада дође путем Ваљево-Шабац јер је мирнији пут, а да су је његови родитељи обавестили да је он ухапшен.

Ковачевићев бранилац је понудио јемство да му се укине притвор, док је адвокат Вељко Делибашић суду предложио да се укине притвор његовом брањенику Ивану Никчевићу због погоршања здравственог стања.

Поступајућа судија Јелена Шкулић је одбила предлоге и заказала следеће суђење за 5. септембар.

Лазар Тејић је оптужен као непосредни извршилац убиства, док су оптужени за тешко убиство у саизвршилаштву његов очух Бојан Ковачевић, Иван Никчевић и Душан Кокоруж, а Филип Ивановић се терети за помагање у извршењу овог кривичног дела.

Тејић је оптужен и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никчевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извршилац дошао на место извршења и којим се после удаљио. Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића пре убиства.

“Биолошки трагови и временско-просторна анализа потврђују умешаност свих окривљених”, истакло је раније тужилаштво.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лажна документа на друго име.