in

Настављено суђење за покушај убиства Слободана Милутиновића Снајпера

На данашњем главном претресу испитани су вештаци за судску медицину и трасологију који су поводом овог предмета урадили неколико налаза уз допуне на нове наредбе суда и мноштво фотографија, а око два и по сата изјашњавали су се на околности изгледа осумњичених на основу снимака видео надзора, траговима, описа особе која је постављала експлозивну направу, положаја „бмв“ у којем су се, наводно, налазили окривљени и „поршеа“. На мноштво питања бранилаца, заменика Вишег јавног тужиоца и првоокривљеног, вештаци су одговарали уз остајање при датим закључцима. Вештак трасолог Дејан Белић указао је, између осталог на то да су камере видео-надзора забележиле тренутак кад се неко подвлачи под „порше“, али се не види ко, као и тренутак где се налазио „бмв“ у тренутку детонације, односно у покрету на неколико десетина метара.

На претходном рочишту у фебруару ове године, саслушани су у својству сведока одбране, мајка првоокривљеног, брат другоокривљеног и важан сведок који је дао алиби другооптуженом, његов друг новосадски, да је био код њега кад је дело почињено. Њих троје су све најлепше изјавили о окривљенима, али и да доста тога што би било интересантно за доношење пресуде не знају или се не могу присетити. Председница већа судија Ивана Јосифовић претходно је на овом рочишту у великој Сали Палате правде под јаким обезбеђењем морала да рашчисти ко је од окривљених осуђиван на колику робију и за која дела, те због чега конкретно се тренутно налазе у притвору или затвору са обзиром на то да су више пута осуђивани на вишегодишње, затворске казне махом због дроге понекад и обједињавањем казни,али и да неке пресуде нису правноснажне, односно да је у међувремену једна враћена на поновно суђење одлуком београдског Апелационог суда.

Нико од сведока чији су аутомобили били оштећени критичном приликом није се придружио кривичном гоњењу окривљених.

На отварању главног претреса јуна прошле године оптужени нису признали кривично дело које им се ставља на терет, а оштећени се није придружио њиховом кривичном гоњењу. Сва тројица су изјавила да се међусобно не познају те да им је догађај, наводно пласиран из медија и да је то све што знају. Наредно рочиште заказано је раније за 21. април текуће године када се очекују завршне речи, односно крај суђења.