in

Настављено суђење за убадање ножем код Футошке пијаце

На данашњем главном претресу саслушан је оштећени Јован Ђ. Који је дао свој исказ у „скрин соби“ намењеној за саслушање посебно осетљивих сведока, али је због неповезаних изјава и општег утиска о његовом стању, председник већа судија Видоје Митрић одредио психијатријско вештачење како би се утврдило да ли је он процесно способан да учествује у поступку. Наставак суђења заказан је за 14. септембар.

Подсетимо главни претрес је отворен у јуну текуће године пред већем судије Видоја Митрића на који су приведене окривљене за насртање на овог човека и убадање. Њихове одбране су се мењале у више наврата у истражном поступку, али и неколико пута у току рочишта, толико да их је било тешко повезати.

Оптужена за покушај убиства Јованка Највирт (40) из Новог Сада покушала је да пребаци кривицу на њену цимерку и бившу емотивну партнерку Зорицу Јовановић (34), с непријављеним боравиштем у Новом Саду, за то дело, а која се оптужена терети за учествовање у тучи.

Према оптужном акту који заступа заменик Вишег јавног тужиоца Александар Амиџић окривљенима се ставља на терет да су 29. септембра 2020. године око 22х на углу Булевара ослобођења и Фотушке улице, Јовану Ђ задале више удараца рукама и ногама у пределу главе и тела услед чега се оштећени повлачио и покушао да се одбрани и да им узврати ударце замахујући ногом према њима, али у томе није успео.

Окривљеној Јованки Највирт се на терет ставља да је са умишљајем покушала да убије оштећеног тако што му је ножем сечива седам сантиметара задала убод у грудни кош у пределу где се налазе витални органи.

Зорици Јовановић се приписује да је учествовала у тучи у којој је првоокривљена покушала да лиши живота оштећеног.

Окривљене и оштећени су били под утицајем психоактивних супстанци у време инцидента.

Обе окривљене су без имовине, занимања и запослења и мајке су малолетне деце. Првооптужена је приведена из притвора на Клиси, а другоокривљена је приведена из КПЗ у Пожаревцу.

Према њиховој причи њих две су се упознале док су издржавале казну у Сремској Митровици.