in

Novi Sad: Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Laze Telečkog

Novi Sad: Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Laze Telečkog

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su veštak iz specialne zatvorske bolnice iz Beograda kao i dve svedokinje koje su bile u društvu okrivljenih kritične večeri.

Veštak psihijatrije koja je u ime tima veštaka branila nalaz Marija Panić ostala je u celosti pri datom nalazu i mišljenju navodeći da je prvookrivljeni Bojan Darabašić u potpunosti sposoban da učestvuje u postupku.

Svedok Sofija M. Sestra od tetke drugookrivljenog Lazara Markovića izjavila je da je kritične večeri primetila da jedan momak koji je sa društvom stajao za stolom pored njihovog separea dugo gledao jednog od okrivljenih Mihajla Miljenovića, ali među oštećenima nije mogla da prepozna tog momka.

„Nastala je gužva, nisam mogla da izađem iz separea. Bila sam zabrinuta za brata, u stanu sam čula kada je Bojan Darabašić rekao da je jednog dečka ubo i videla sam kako je na sto nešto stavio, ali ja ne mogu da opredelim da li je u pitanju britva ili ključ“, navela je ova svedokinja.

Svedok Maja M. Izjavila je da je napustila lokal čim je primetila da će doći do problema.

„Ja sam bila u istoj sobi kada je Darabašić rekao da je nekoga ubo, na šta je sudija odredila suočenje između okrivljenog Markovića i svedokinje, upečatljivo je bilo da se njihove izjave nisu podudarale.

Predsednica veća sudija Ivana Josifović odbila je predlog odbrane da se trojici okrivljenih ukine pritvor ili zameni blažom merom, a naredno ročište zakazano je za 9. i 10. novembar tekuće godine kada se očekuje saslušanje svedoka koji su radili u restoranu kritične večeri.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas okrivljenima Bojanu Darabašiću, Lazaru Markoviću i Nemanji Božiću na teret se stavlja teško ubistvo u pokušaju, a okrivljenima Marku Momiću, Mihajlu Miljenoviću, Vladimiru Simiću, Dejanu Nedimiću i Bojanu Mediću na teret se stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda na štetu oštećenih policajca Pete Matea, Nikole Šumana i Dragoljuba Mihajlovića 20. februara prošle godine u Ulici Laze Telečkog ispred ugostiteljskog objekta „Lazin Sokak“.