in

Одложен за уторак Миленковићев разговор у тужилаштву

БЕОГРАД –

Разговор са начелником Одељења београдске полиције за борбу против дрога Слободаном Миленковићем у својству грађанина, који је био заказан за данас у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, одложен је за следећу седмицу на молбу Миленковића.

Он није желео да одговара на питања тужилаштва без присуства свог пуномоћника, адвоката Зденка Томановића, па је разговор одложен за уторак 12. јул, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Миленковић је позван на разговор како би се изјаснио на наводе бивших високих функционера МУП-а изнетих током претходних седмица у јавности, а поводом којих је Више јавно тужилаштво у Београду формирало предмет и наложило прикупљање информација и обавештења.

Тужилаштво је поново исткало да се провере које су у току не односе на већ процесуиране предмете, па ни на предмет у јавности познат као “Јовањица”.

Додаје да се рад на утврђивању свих околности у овом предмету наставља.

Што се тиче тврдње адвоката Зденка Томановића да је тужилаштву прослеђена информација о угроженој безбедности Слободана Миленковића и других лица, тужилаштво истиче да закључно са данашњим даном Вишем јавном тужилаштву у Београду није дата, нити прослеђена ова врста информација.