in

Одложено суђење двојици оптужених за убиство Ђуровића

Суђење је одложено због изостанка адвоката Оливере Ђорђевић која у овом поступку мења адвоката Дејана Лазаревића, а који заступа оптуженог Немању Иванова.

Оптужени Дарко Весковић и Немања Иванов су доведени у Специјални суд из притвора у Окружном затвору у Београду где им се до сада судило у специјалној судници из разлога безбедности, али им је суђење премештено због реновирања затворске суднице.

Обојица се налазе у притвору више од три године и негирају убиство Ђуровића.

Иванов је ухапшен у Београду две недеље након убиства, а Весковић у априлу 2018. године у Загребу, одакле је пар месеци касније изручен Београду.

Оптужени су да су из аутоматске пушке са 29 пројектила из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил.

На терет им се стављају кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Ђуровић је убијен испред куће рођеног брата у Улици Војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и децу 10. марта 2018. године на Душановцу.