in

Određen pritvor policajcu osumnjičenom za trgovinu uticajem

Određen pritvor policajcu osumnjičenom za trgovinu uticajem

NOVI SAD –

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, sud je odredio pritvor policijskom službeniku saobraćajne policije N.P. zbog sumnje da je u više navrata koristeći svoj uticaj posredovao da policijski službenici ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Sektora unutrašnje kontrole MUP-a priveden i saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

On se tereti za produženo krivično delo trgovina uticajem, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, uz osnove sumnje da je izvršio i krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

N.P. je uhapšen 4. oktobra u saradnji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu navodi u saopštenju da će preduzeti sve dokazne radnje u daljem toku postupka, nakon čega će donositi procesne odluke u skladu sa zakonom.