in

Осуђени за случај „Хавана“ на укупно 6 година

Судија је образложила да се „ништа специјално није променило у поновљеном поступку, осим што је укључена Дијана Хркаловић“.

Такође, Ђорићу и Костићу се у казну урачунава време од годину и по дана које су провели у притвору и кућном притвору.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву првостепену пресуду којом су Костић и Ђорић били осуђени на по три године затвора укинуо Апелациони суд и наложио да им се понови суђење.

У току суђења један од оштећених М.Р. је променио свој исказ и навео да су овај случај „наместили“ претходни поступајући тужилац Саша Дрецун и бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић.

У овом случају првооптужен је био власник „Хаване“ Владимир Поповић звани Поп (43) који је убијен је 1. децембра 2018. године у Београду, двадесетак дана пред изрицање пресуде, која је укинута.

Ђорић и Костић су окривљени да су 29. децембра 2016. године, у просторијама казина „Хавана“ у склопу хотела „Славија“, претукли оштећене З.Т. и М.Р. терајући их да признају дуг Ђорићу од 110.000 евра, при чему је М.Р. задобио тешку телесну повреду.

Ђорић и Костић се од 8. јула 2018. године бране са слободе.

Прво су се теретили за кривично дело изнуда, али је у међувремену оптужница преквалификована у лакше кривично дело принуда.

Полиција је након хапшења осумњичених, саопштила да је приликом хапшења код њих пронашла мобилне телефоне, за које сумња да су коришћени за договарање око извршења кривичних дела.

Такође, код Ђорића је пронађено више од 250.000 евра и око 2,2 милиона динара за које полиција сумња да су прибављени изнудама.

Медији пишу да је Поповић био близак „шкаљарском криминалном клану“ из Црне Горе и сврставали су га у блиске сараднике Луке Бојовића, који у Шпанији издржава затворску казну од 18 година.