in

Припадник Беливукове криминалне групе признао кривицу

Судија је одредила паузу јер су се адвокати споречкали око тога ко ће први да изнесе уводна излагања. На јучерашњем припремном рочишту прочитана је оптужница до краја.

Такође, Беливук и Миљковић су ангажовали нове адвокате, Владу Петровића и Гордану Божиловић Петровић и они ће их надаље заступати.

Раније је припремно рочиште одлагано неколико пута.

Први пут је одложено у марту због захтева за изузеће поступајућих судија и тужилаца, а други пут крајем априла због изостанка адвоката Дејана Лазаревића, који је био ангажован као бранилац Беливука, Миљковића и других оптужених.

Лазаревић је ухапшен 14. априла као члан криминалне групе Дарка Шарића и он се од тада налази у притвору.

Претходно припремно рочиште одложено је јер је Миљковић отказао пуномоћје свом адвокату и остао без браниоца, а којег мора да има на овом суђењу.

Организована криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, и њени припадници потврђеном оптужницом терете се за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Припремно рочиште је затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови бранооци, пуномоћници оптужених, поступајући тужилац и судско веће.

На овом рочишту оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, односно да ли признају или негирају кривична дела за која се терете, а потом ће тужилаштво и одбрана предлагати своје доказе који ће се изводити током суђења.

Након што се оконча припремно рочиште, суд ће заказати главни претрес (суђење) које ће бити јаван, а оптужени ће моћи детаљно да изложе своје одбране.

На данашње рочиште Беливук, Миљковић и остали оптужени су приведени из притвора Окружног затвора у Београду.

Осим притворених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су две у кућном притвору, а четворица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дела, од којих су двојица добила статус – сведока окривљених.

Суд је недавно потврдио другу по реду оптужницу против Беливука, Миљковића и још десет припадника ове групе којом се терете за убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

Такође, Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице МИлета Радуловића званог Капетан.