in

Шарић лично испитивао сведока сарадника

Шарић је Вуковића питао да ли је он некада њему нешто плаћао или обрнуто, на шта је сведок сарадник одговорио негативно.

У наставку суђења Шарић је Вуковићу поставио још неколико питања о томе да ли је он куповао дрогу и да ли га је он послао у Јужну Америку на шта је Вуковић такође одговарао негативно.

Такође га је питао за операцију „Балкански ратник“ и да ли је он куповао дрогу коју је Вуковић набављао, а одговор је опет био негатива.

Вуковић је негирао и да је Шарић присуствовао састанцима на којима су договарали пошиљке дроге.

Сведок сарадник је на наредно Шарићево питање ко је преузео кокаин на броду, где је избачен и ко га је преузео на копну, одговорио да су капетан, морнари и слепи путници преузели дрогу на броду, али да не зна где је дрога истоварена, ни ко је преузео.

Шарић је поменуо другог сведока сарадника Небојшу Јоксовића и питао Вуковића да ли остаје при наводима да је преко Јосковића ушао у посао са кокаином и да је по једном килограму узимао хиљаду евра, што је Вуковћ потврдио и рекао да остаје при том исказу.

Вуковић је такође рекао да је у Данској и Шведској пословао са Јоксовићем и да је од продатог килограма , 39.000 евра давао њему а да је хиљаду евра задржавао за себе.

Раније на данашњем суђењу Вуковић је детаљно објаснио своју улогу у групи, наводећи да је он око пет година био у Аргентини и да је тамо био задужен за куповину дроге и организацију њеног слања.

Такође, он је казао да никада није комуницирао са Шарићем, али да га је једном видео у кући Драгана Дудића, а после у једној дискотеци у Пљевљима.

Сведок сарадник је објаснио да су дрогу убацивали у гумене чамце, негде између Уругваја и Аргентине, па су након тога пребацивали у контејнере и на прекоокеанске бродове.

Такође, на питање тужилаштва ко је био главни у „фирми“, рекао је да је он имао комуникацију само са Жељком Вујановићем и Дудићем, те да не зна ко је био главни.

Вуковић је на питање судије због чега је одлучио да постане сведок сарадник, одговорио да се покајао, да је хтео све да призна и да добије другу шансу.

Претрес би требало да се настави сутра.

Јоксовић и Вуковић сведоче први пут јавно на претресу, у овом другостепеном поступку пред Апелационим судом, пошто су до сада током два првостепена суђења пред Специјалним судом исказе давали иза затворених врата.