in

„Шарићеви“ полицајци оптужени за пребијање колеге

Стојановић је ухапшен пре два дана у Беранама, док је Радовановић још у бекству и за њим је расписана међународна потерница на захтев Тужилаштва за организовани криминал, које их сумњичи да су припадници групе Дарка Шарића ухапшеног прошле недеље.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом Стојановића терети за кривична дела насилничко понашање и учествовање у тучи те је суду предложило да га осуди на годину и шест месеци затвора, док Радовановића терете за насилничко понашање и тешку телесну повреду и предлажу да га суд осуди на две године затвора.

Они се терете да су се 21. фебруара у једном кафићу на Врачару, након вербалног конфликта, потукли са 44-годишњим М.В. који је задобио тешку телесну повреду.

Према наводима из оптужног предлога, Стојановић је приметио М.В. који је седео у башти једног кафића, те је пришао његовом столу, да би се након краће вербалне расправе удаљио, а потом вратио заједно са осумњиченим Радовановић који је пришао оштећеном и одгурнуо га у пределу груди.

Потом је дошло до физичко конфликта између Стојановића и оштећеног, након чега је пришао и Радовановића, те је оштећени том приликом задобио неколико лаких и једну тешку телесну повреду, намету од стране Радовановића.

Полицајци су се након критичног догађаја удаљили са лица места.

Приликом претреса Радовановићевог стана, полиција је пронашла ловачку пушку за чије држање он није имао дозолу, те је формиран посебан предмет због постојања сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање ношење и промет оружја и експлозивних материјала.

Први основни суд је Стојановићу и Радовановићу 11. марта укинуо притвор, након чега су се бранили са слободе.

Оштећени М.В. је у свом исказу у тужилаштву описао догађај који се види на снимку већ познатом јавности, наводећи да га је цео догађај потресао и узнемирио, као и да је од раније у лошим односима са пријављенима не прецизирајући из ког разлога. Придружио се кривичном гоњењу и истакао имовинско правни захтев.

Он је иначе оперисан због прелома вилице услед повреда које су му нанете у тој тучи.

Осумњичени су раније на саслушању у тужилаштву негирали дело, наводећи да је дошло до свађе, али нису желели да кажу повод.

Тврдили су да је М.В. њих ударао, а не они њега.