in

Током првомајских празника 55.167 саобраћајних прекршаја

Током трајања акције, пресретачи су санкционисали 13 возача који су управљали возилом брзином већом од 210 километара на час, а против четири возача поднете су прекршајне пријаве због насилничке вожње.

Тридесетседмогодишњи возач бмв-а искључен је из саобраћаја јер је на ауто-путу Милош Велики управљао возилом брзином од чак 252,8 км/х.

Када је реч о вожњи под дејством алкохола, из саобраћаја је искључено 2.608 возача, од чега је чак 526 задржано на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Саобраћајна полиција је у Чоки из саобраћаја искључила тридесетчетворогодишњег возача који је управљао мопедом са 3,59 промила алкохола у организму, док је у Пожеги из саобраћаја искључен четрдесетшестогодишњи возач који је управљао путничким возилом са 3,47 промила. У службеним просторијама полиције задржано је и 96 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Због некоришћења појаса санкционисано је 8.757 возача, односно путника у возилу, а због непрописног превожења деце у возилу санкционисано је 195 возача.

Поред наведених прекршаја, 2.468 возача санкционисано је због непрописног коришћења мобилног телефона, 555 возача због непрописног претицања и 11.903 возача због разних других прекршаја.

Током акције контролисани су и возачи мотоцикла и мопеда и откривен је 401 прекршај који су учинили возачи ових врста возила.