in

Тужилац тражи 40 година затвора и притвор за Марјановића због свирепог убиства супруге, пресуда 22. јула

У завршној речи поступајући тужилац Никола Ускоковић је од суда затражио да Марјановића осуди на максималну казну за кривично дело тешко убиство, као и да му одреди притвор због узнемиравања јавности.

Тужилаштво је такође тражило да се Марјановићу одреди притвор, истичући да је током поступка доказано да је Марјановић своју жену са умишлајајем убио и то на свиреп и подмукао начин.

Након завршних речи тужилаштва адвокати одбране су у својим завршним речима оспоравали наводе тужилаштва и за свог брањеника тражили ослобађајућу пресуду.

Такође они су тврдили да нема доказа који указују да је Марјановић убио своју супругу, а као кључни доказ представили су исказ ћерке брачног пара Марјановић, у ком она тврди да је све време била са оцем на насипу.

Адвокати одбране су рекли да не виде друго решење сем ослобађајуће пресуде.

Марјановић се данас изјаснио да се придружује завршним речима својих адвоката и да нема шта да дода.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тада Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је и у једном телевизијском ријалити програму.