in

Tužilaštvo dalo nalog za ispitivanje mogućih propusta u slučaju zapuštanja devojčice

Tužilaštvo dalo nalog za ispitivanje mogućih propusta u slučaju zapuštanja devojčice

Sastanku je pored koordinatorke, prisustvovao zamenik javnog tužioca iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji postupa u tom predmetu, predstavnik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu i predstavnik Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Nalog za prikupljanje podataka i obaveštenja dalo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je nadležno za provere rada i postupanja institucija.

Policija treba da izvrši provere u cilju ispitivanja ima li elemenata krivičnog dela nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rada nadležne zdravstvene ustanove.

Istragu u ovom slučaju koja se tiče krivičnog dela porodično nasilje i dokaznih radnji za zapuštanje i zlostavljanje deteta nastavlja da vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

U stanu na Zvezdari policija je pronašla osmogodišnju devojčicu u teškom stanju, nakon što je oca Uroša P. za nasilje prijavila policiji njegova devojka, koja je tada rekla da on drži u stanu zatočenu ćerku.

Za Urošem P. je ubrzo raspisana potraga,a par dana nakon toga je i uhapšen, saslušan i trenutno se nalazi u pritvoru.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /