in

Tužilaštvo traži dve i po godine zatvora za Simonovića

Tužilaštvo traži dve i po godine zatvora za Simonovića

U optužnom predlogu, tužilaštvo je sudu predložilo da Simonovića osudi na kaznu od dve godine i šest meseci zatvora, a Biljanu B.Đ. na šest meseci zatvora, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Tužilaštvo je takođe predložilo da sud oboma izrekne meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanima sredstvima – Simonoviću u trajanju od pet godine, a Biljani B.Đ. od tri godine.

Simonović se optužnim aktom tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

On je, kako se sumnja, suprotno odredbama Zakona o budžetu i Odluke o budžetu GO Groca za 2018. godinu, u decembru te godine doneo rešenje kojim se odobrava isplata godišnje nagrade za 2018. godinu zaposlenim, imenovanim, postavljenim i izabranim licima u GO Grocka od po 50.000 dinara, a koja se uvećava za pripadajuće poreze i doprinose.

Biljana B.Đ. takođe se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Sumnja se da je ona, suprotno propisima, u novembru 2018. godine donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim licima na osnovu kojeg je istog dana iz budžeta opštine izvršena isplata ukupnog bruto iznosa od 3.993.000,00 dinara.